Tio septembertips för nyhetsbrev

September är snart här och det betyder nya tag med höstens nyhetsbrev! Vi brukar säga att tekniken sällan är ett hinder när det gäller e-postmarknadsföring. Det får itne vara ett hinder. Det svåra är att hitta och skapa bra information som din målgrupp efterfrågar och därför är det på den punkten som energin kring ditt nyhetsbrev skall läggas. Det är en rad faktorer att tänka på när du skall sätta samman innehållet i ditt nyhetsbrev. Därför har jag satt samman en lista med tio tips som du kan använda när du börjar samla ihop din information.

E-postmarknadsföring har högst ROI jämfört med andra medier, även på Internet. Utnyttja det på ett långsiktigt sätt till din fördel! Men tänk också på att det är mottagaren som avgör vad som är intressant och viktig information, inte du. Därför måste du följa upp varje utskick och avgöra om du lyckats med ditt uppdrag.

För allt innehåll gäller det att börja skapa information i tid, skriva kortfattat och med intresseskapande rubriker. Länka exempelvis till din webbplats, Flickr, YouTube för att läsaren skall få se hela innehållet, bilder eller filmer. Detta gör nyhetsbrevet lättläst och mätbart.

Tio tips för att skapa läsvärt innehåll;

 1. Följ upp statistik från tidigare nyhetsbrev och se vilka ämnen och vinklar som fungerat. Glöm inte att analysera hurvida rubriker och länktexter har gett resultat.
 2. Vilken kontakt har du nyligen haft med dina mottagare? Ett möte? Utbildning? Föredrag? Beställning av viss vara eller tjänst? Återkoppla gärna och länka till bilder, trevliga uppföljande texter etc.
 3. Använd inte Outlook, G-mail eller någon annan e-postklient för att skicka nyhetsbrevet. Det blir svårare för dig att administrera, ger ingen statistik och det kan ofta se tokigt ut hos mottagaren. Använd en webbaserad gruppvara som är testad och anpassad efter dina behov.
 4. Fråga dina kunder vad de är intresserade av att läsa i ditt mail och på webbplatsen. Be dem svara på mailet eller fylla i en liten poll som besvarar frågan. Fråga även när de anmäler sig till brevet!
 5. Folk är kräsna – om dina mottagare är partysugna storstadssinglar på väg till New York skall inte innehållet rikta sig till barnfamiljer som vill ha rabatterade resor till Mallorca och tvärt om. Detta kan verka självklart, men är ändå ett vanligt misstag.
 6. Dela med dig av intressant expertis och information! Ju mer du bjuder på, desto mer får du tillbaka. Använd dig också av fakta och kundvittnen.
 7. Erbjudanden såsom VIP-tillfällen, exklusiva möjligheter eller rabatter är ofta uppskattat om det är presenterat på ett trevligt sätt.
 8. Gå igenom kundförfrågningar och notera vad som efterfrågas just nu. Kanske det kan bli en artikel eller ett erbjudande i ditt nyhetsbrev?
 9. Vilken är den mest besökta sidan på er webbplats? Hur kan den information som finns där användas på ett positivt sätt i ert nyhetsbrev?
 10. Finns det spännande bloggar och personligheter bakom bloggar som du kan intervja, citera eller länka till? Ju mer personlighet, desto mer intressant.
Posted in E-postskolan and tagged , , , , , , .

One Comment

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for SkapaFlex Connective » Tio septembertips för nyhetsbrev [skapaweb3.tripnet.se] on Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *