YouTube i nyhetsbrevet? Använd Connective!

Nu har jag haft chans att testa om det fungerar att lägga in YouTube i nyhetsbrev skickade från Connective. Jag kan glädjande nog konstatera att det fungerar fint! Hur gör man då? Här kommer en liten guide till dig som har Connective eller som står i beställartagen!

Det är långt ifrån alla nyhetsbrevsverktyg som tillåter YouTube-filmer. Detta tror vi främst beror på att det inte finns någon standard för e-postklienter att visa filmen och för att det finns en rädsla för spam.

Ni som arbetat med eller testat Connective vet att det finns en rad fina funktioner som gör mailen lättlästa och ger mycket fin statistik, bland annat de ”länkade artikelsidorna” som vi kallar det. Länkade sidor i artiklar låter läsaren vara kvar i nyhetsbrevet även när de klickat på ”läs mer”-knappen i en ingress i mailet. Länkade sidor löser problemet med att visa YouTube i e-post på ett mycket elegant sätt. Det är dessutom enkelt för både användare och administratör, eftersom det fungerar ungefär på samma sätt som när du uppdaterar din hemsida med YouTube-filmer.

För att lägga till en film från YouTube i en artikel i Connective så gör du följande:

  1. Skriv en artikel som vanligt med ingress, huvudtext och ev. bild. Välj att lägga till artikeln som ”New Article”.
  2. Om du vill placera din film  i en viss position på artikelsidan kan du först göra en tabell som du sedan placerar in din länk i. Annars centreras filmen automatiskt.
  3. Gå till YouTube och den film som du vill visa i ditt nyhetsbrev.
  4. Välj att kopiera den länk till höger om filmen som är inbäddad. Välj en av de två minsta storlekarna (YouTube ger dig valet när du kopierar) som på bilden till höger.
  5. Öppna din artikeln där du vill ha filmen. Välj HTML-läge i editorn genom att klicka på fliken i vänster nederkant på editorn markerad med <> brevid fliken med pennan. Gå sedan tillbaka till design-läge (pennan) och förhandsgranska resultatet.
  6. Obs! Tänk på att klistra in länken i artikeln, inte i ingressen. Annars hamnar filmen i mailet där ingressen finns och inte på artikelsidan (läs förklaring nedan)
  7. Gör ett testutskick till dig själv, läs igenom ingressen och klicka på ”läs mer” för att se din film i artikeln.

Connective tillåter även att man lägger in YouTube-filmer rätt in i mailet. Detta ser mycket fint ut när vi testar inne i verktyget men ännu vill inte en av de vanligaste mailprogrammen Outlook visa YouTube inne i mailet. Vill du ändå placera in en film i mailet och skicka ut måste läsarna uppmanas till att läsa sitt nyhetsbrev i webbläge, då visas filmen på samma sätt som du skapade brevet i Connective. Hotmail visar inte filmen även om du markerar avsändaren som säker och trots att programmet är helt webbaserat.

Vill du veta mer om YouTube och länkade sidor så kontakta gärna oss! Titta gärna även på våra demofilmer.

Posted in E-postskolan and tagged , , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *