Ny statistik visar att kuponger ökar konvertering

Jag har läst igenom en hel del statistik och information om e-postmarknadsföring och sett några intressanta trender. USA ligger före oss i flera avseenden när det gäller e-postmarknadsföring och webb och därför blir information från deras marknadsförare och byråer en föraning om vad som sprider sig hit. Nedan bjuder jag på amerikansk statistik och svenska reflektioner samt ett exempel på vad som inte fungerar långsiktigt. 

Enligt www.emarketer.com ökar öppningsgraden av ditt nyhetsbrev om du skickar med ett klassiskt kupongerbjudande. Jag tror att det kan stämma fint. I USA där undersökningen är gjord, ligger ungefär ett halvår till ett år före oss i trenderna. E-marketer pekar på skillnader i öppningsfrekvens på runt 10% med och utan kupongerbjudande, vilket är betydande skillnad. Men min personliga reflektion är nog inte att det är kupongen i sig som ökar försäljning, utan känslan av att ha fått ett relevant värde av nyhetsbrevet. Det går alltså inte att börja skicka ut kuponger i stora volymer och tro på säljsucce. Övrigt innehåll i nyhetsbrevet måste komplettera kupongen med relevans baserat på tidigare köp och klickhistorik samt intressant information för målgruppen i övrigt.

35% av tillfrågade marknadsförare i USA anser att e-postmarknadsföring som skickas vid rätt tidpunkt med ett innehåll som baseras på kundens tidigare beteende är mycket värdefullt och leder till konvertering. Hela 57% anser att det är värdefullt. 70% av marknadsförarna menar att konverteringarna på webben har ökat de senaste 12 månaderna, trots dystra ekonomiska tider. De menar också att nyhetsbrev med e-post har större värde vid konvertering jämfört med insatser som A/B-tester av webbplatsen och usability tester.

Mina fyra viktigaste råd när det gäller e-postmarknadsföring är:

  1. Att vara relevant och tydlig i ditt innehåll
  2. Bjud på något i ditt innehåll; rabatt, inbjudan, kunskap etc
  3. Att ha en tydlig och personlig avsändare
  4. Att låta mottagaren välja om de vill ha nyhetsbrevet
Posted in E-postskolan and tagged , , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *